1900 Kalorilik Protein Diyet Listesi

1900 kalorilik protein diyeti listesinde gün içerisinde sadece 1900 kalori almanız gerekmektedir. Aslında bu değer gayet yüksektir. Çünkü bir insanın gün içerisinde en az 1600 kalori alması gerekmektedir. 1900 kalorilik protein diyet listesinde protein ağırlıklı besinler olacaktır. Biliyorsunuz ki vücudumuzda en çok enerji veren besin proteindir. Aynı zamanda en uzun süre tokluk hissi veren besin kaynağı da proteindir. Biz de size bu yazımızda 1900 kalorilik protein diyet listesi hakkında bilgi vereceğiz. 1900 kalorilik protein diyet listesiyle kaç kilo verebileceğinizden bahsedeceğiz. 1900 kalorilik protein diyet listesinin yararlı olup olmadığı hakkında konuşacağız.

1900 Kalorilik Protein Diyeti

Kilo vermenizde egzersiz yapmanız büyük önem taşımaktadır. Egzersizin yanında yediklerinize ve içtiklerinize de dikkat etmelisiniz. 1900 kalorilik protein diyetiyle kastan değil yağdan zayıflarsınız. Metabolizmanız yavaşlamaz. Bu 1900 kalorilik protein diyet listesini günlük kalori ihtiyacı 2400 – 2900 arasında olanlar çok rahat bir şekilde uygulayabilir ancak günlük kalorilik ihtiyacı 2900’den fazla olanların bu diyeti uygulaması sağlık sorunları oluşturabilir. Ayrıca bu diyete başlamadan önce mutlaka kişilerin bir diyetisyene veya doktora danışması gerekmektedir. 1900 kalorilik protein diyetiyle şahıs kendi vücuduna göre değişkenlik göstermekle beraber ortalama 1 haftada 0,5 ila 1 kilo arasında vermektedir. Bu da ayda 4 ila 5 kilo arasında verebileceğinizi göstermektedir.

1900 Kalorilik Protein Diyet Listesi Örneği

1900 kalorilik protein diyet listesi örneği vermeden önce şunu bilmelisiniz ki bu bir protein diyetidir. Dolayısıyla ağırlıklı olarak protein yemelisiniz ancak öğlen yemeğinde protein içeren besin tükettiyseniz akşam yemeğinde mutlaka sebze içerikli besin yemelisiniz ya da akşam yemeğinde protein içerikli besinler yediyseniz örneğin yağsız sığır eti, balık, tavukgöğsü gibi o zaman da öğlen yemeğinde sebze türü besinlerle beslenmelisiniz.

Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
4 zeytin
Domates ve salatalık
2 dilim beyaz peynir (az yağlı)
yarım simit
Ara öğün
1 adet meyve
5 adet ceviz içi
Öğlen yemeği
Izgara ya da haşlanmış tavuk (tercihe göre)
1 kâse yoğurt
Mevsim yeşilliklerinden oluşan salata
2 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
4 adet light bisküvi
1 bardak süt
Akşam yemeği
1 porsiyon pırasa yemeği
1 kâse tavuk suyu çorba
Domates salatalıktan oluşan çoban salata
1 dilim kepek ekmeği
Ara öğün
4 kuru kayısı ve 2 ceviz

Şunu unutmayın ki suyun kalorisi yoktur ve çok yararlıdır. Bu yüzden gün içerisinde su içmeyi unutmayınız.

Yorum yapın