Siz de Canan Karatay 2 öğün diyeti hakkında bilgi sahibi mi olmak istiyorsunuz? İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı olan Canan Karatay, doğru ve sağlıklı beslenmeyle ilgili paylaşımlarıyla öne çıkmaktadır.
Bu yazımızda konuyla ilgili merak edilen Canan Karatay 2 öğünlük diyet listesini, diyette dikkat edilmesi gereken noktaları, serbest yiyeceklerin ve yasak yiyeceklerin neler olduğunu, Canan Karatay diyetiyle zayıflayanların yorumlarını paylaşacağız.
Dilerseniz hemen başlayalım.
Konu Başlıkları
Canan Karatay 2 Öğünlük Diyet Listesi Nedir?
Canan Karatay olarak da bilinen Karatay diyeti, sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilen bir diyet türüdür.
Bu diyetin amacı, sadece iki öğün şeklinde beslenmektir ve iki öğün arasında hiçbir şey yenmemelidir. Karatay beslenmesi ile yağların hızla yakıldığı iddia edilir ve Karatay’a göre ekmek yüksek miktarda şeker içerdiği için yenilmesi önerilmez.
Canan Karatay 2 öğün diyet listesi, tok tutucu gıdalardan oluşur ve bu sayede gün içinde sık sık acıkmanın önüne geçilir.
Canan Karatay Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Canan Karatay diyet listesi, omega 3 açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Karatay’ın diyet listesi çoğunlukla yüksek kalorili yiyeceklerden oluşur, ancak bu yiyecekler vücudun enerji hormonunu etkileyerek daha fazla enerji tüketmesine ve daha fazla kalori yakmasına neden olur. Karatay diyetinin temel amacı, doğru ve sağlıklı bir şekilde kilo vermektedir.
Karatay diyetiyle kilo vermek isteyenlerin, bu diyeti uygulamadan önce bazı önemli noktalara dikkat etmeleri önerilir. Karatay diyetinde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Karatay diyetinde önem verilmesi gereken en önemli noktalardan biri sabah kahvaltısının protein ağırlıklı olmasıdır. Bu nedenle sabahları bol yağ içeren gıdalardan kaçınılmalıdır.
- Karatay diyeti sadece 2 öğünden oluşur ve 2 öğünden fazlası tüketilmemelidir. Öğünler arasında en az 4-5 saatlik bir ara olmalıdır.
- Diyette şeker ve tuz tüketimine dikkat edilmelidir. Genellikle şeker ve tuzun tamamen çıkarılması önerilir, ancak bunu yapamayanlar çok az miktarda tüketebilirler.
- Sıvı alımı Karatay diyetinde çok önemlidir. Günde 2-3 litre su içilmesi önerilir.
- Karatay diyetinde dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta asitli içeceklerdir. Diyet sırasında asitli içeceklerin tüketilmemesi gerekmektedir.
- Yemeklerin düşük ısıda ve uzun süre pişirilmesi de önemlidir.
Canan Karatay 2 Öğün Diyet Listesi
Canan Karatay iki öğün diyeti listesi sabah kahvaltısı ve yemek öğününden oluşmaktadır. Canan Karatay diyeti yapanlar arasına girmek isteyenler, aşağıda yer alan örnek diyet listesine göz atabilir.
Örnek Karatay diyeti listesi şöyledir:
Sabah:
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 10 adet zeytin
- 2 dilim beyaz peynir
- 1 adet salatalık
- 1 fincan ceviz
Akşam:
- Zeytinyağlı fasulye
- 2-3 kaşık dana söğüş
- Mevsim salatası
- Tuzsuz ayran
Ayrıca Canan Karatay diyeti yapanlar, ara öğün zamanlarında aşırı açlık duyduklarında bir avuç kadar kuru yemiş tüketebilmektedir.
Canan Karatay Diyetinde Serbest Yiyecekler Nelerdir?
Canan Karatay diyetinde bazı yiyecekler serbestken bazıları kesinlikle tüketilmemelidir. Karatay, sağlıklı beslenmek isteyen herkese doğal ve lezzetli yemek tarifleri içeren Karatay mutfağı kitabını da önermektedir. Karatay diyetinde serbest olan yiyecekler şunlardır:
- Organik bal, organik reçel, yumurta, beyaz et gibi organik olan her türlü gıdanın tüketimi serbesttir.
- Kavrulmamış ve işlenmemiş ceviz, badem gibi kuru yemişler tüketilebilmektedir.
- Kuru kayısı, kuru üzüm gibi kurutulmuş meyvelerin yenmesinde de herhangi bir sakınca yoktur.
- Pişmemiş sebzelerin tüketimi serbesttir.
- Vücudun şekere belirli oranda gereksinimi vardır. Şeker ihtiyacı meyvelerden karşılanabilir. Ancak bu meyvelerin belirli bir oranda tüketilmesi gerekmektedir. Elma, portakal, erik, çilek, kiraz gibi yaş meyvelerde tüketimi bir porsiyon ile sınırlıdır.
- Su tüketiminin olması şarttır. Bitki çaylarının tüketimi serbesttir. Ancak içerisine kesinlikle şeker katılmamalıdır. Kahve içmeyi sevenler ise gün içerisinde bir iki bardağı geçmemek kaydıyla Türk kahvesi veya filtre kahve içebilmektedir.
- Salata, balık, haşlanmış sebze, yağsız et gibi gıdaların tüketilmesi serbesttir.
- Soğuk sıkım zeytinyağı, fındık yağı, kuyruk yağı, tereyağı gibi yağların tüketilmesinde de herhangi bir sorun yoktur.
Canan Karatay Diyetinde Yasaklar Nelerdir?
Canan Karatay diyetinde serbest yiyecekler kadar mutlaka uzak durulması gereken yiyecekler de mevcuttur. Karatay’ın diyet menüsü eşliğinde zayıflamak isteyenlerin kesinlikle yememesi gerekenler yiyecekler şu şekildedir:
- Pişmiş havuç, pirinç ve pirinçle yapılan tüm yemeklerin tüketimi yasaktır. Ancak beyaz pirinç yerine esmer pirinç tüketimi önerilmektedir.
- Şekerli ve yapay tatlandırıcı içeren tüm yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Özellikle rafine şekerler insan sağlığına oldukça zararlıdır.
- Kavrulmuş kuru yemişler ve arpa, buğday ya da çavdardan yapılan tüm gıdaların tüketimi yasaktır.
- Doğal olmayan margarin gibi her türlü yağın tüketimi önerilmemektedir.
- Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş etlerin tüketilmesi uygun değildir.
- Bazı meyveler kan şekerinin aniden yükselmesine neden olmaktadır. Bu yüzden kavun, karpuz, muz, incir gibi meyvelerin tüketimi önerilmemektedir.
- Alkollü içecekler başta olmak üzere suda eriyen kahve türlerinin ve içeriği tam olarak bilinmeyen hazır kahvelerin tüketimi yasaktır.
Canan Karatay Diyetiyle Zayıflayanların Yorumları
Karatay diyetini uygulayarak sağlıklı bir şekilde beslenen ve kilo veren çok sayıda kişi bulunmaktadır. Karatay diyetiyle zayıflayanların ve bu diyetten memnun kalan kişilerin bazı yorumları şöyledir:
-
“Merhabalar. Ben harfi harfine bir dönem uyguladım kaçamaksız. 1,5 ayda 7 kilo verdim sporsuz. Gerçekten gün aşırı tartıda gram gram verdiğini görmek çok mutluluk verici bir olay.”
-
“Karatay diyeti ile 8 kilo verdim. Üstelik kaçamaklar ile devam da ediyorum zaten diyet değil yaşam biçimi bana göre doya doya zayıfladım.”
-
“Ben de Karatay diyetiyle dört ayda on bir kilo verdim. Şimdi tekrar zayıflamaya çalışıyorum ama evde olduğum için biraz zor. O yüzden spor ve az yemeyi deneyeceğim. Karatay diyeti cidden yaşam biçimi oluyor insanın ben çok beğeniyorum.”
Sıkça Sorulan Sorular
Her insanın dengeli ve doğru bir şekilde beslenmesi son derece önemlidir. Her diyet herkese uymayabileceği için herhangi bir diyeti uygulamadan önce doktora danışılması tavsiye edilmektedir.
Canan Karatay kaç kilo?
Canan Karatay 58 kilodur.
Canan Karatay diyeti kaç kilo verdirir?
Karatay diyeti ile 2 haftalık bir süre içerisinde en az 5 kilo verilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca bu diyet ayda en az 8 kilo vermeyi garanti olarak sunmaktadır.
2 öğün yemek metabolizmayı yavaşlatır mı?
İki öğün yemenin metabolizmayı yavaşlattığı belirtilmektedir. Ancak vücutta biriken yağların daha hızlı yakılabilmesi için 2 öğün yemek yenmesi önerilmektedir.