Chest Press Machine nedir? Mutlaka her salon da bulunan kendi makinesi ile çalışılan Chest Press Machine Hareketi, günümüz sporcularının sıklıkla tercih ettiği bir ana göğüs antrenmanı hareketidir. Siz de Chest Press makinesi ile hangi kaslarınızın çalıştığını ve hareketin nasıl yapılması gerektiğini mi merak ediyorsunuz?
Gelin kafanızdaki soruları cevaplayalım.
Konu Başlıkları
Chest Press Machine Hareketi Hangi Kasları, Nereyi Çalıştırır?
Chest press makinesi hareketi, göğüs kaslarını ön plana çıkarır. Ayrıca kollar ve sırt için de faydalıdır.
Aynı grup kaslarını tek günde eğitenler için en iyi makinelerden birisidir. Göğüs programınıza kesinlikle eklemelisiniz.
Chest Press Machine Hareketi Nasıl Yapılır?
- Chest press makinesi hareketini yapmadan önce, makinenin nerede olduğunu öğrenin.
- Sonra, kaldırabileceğiniz ağırlığı belirleyin ve ağırlığı ölçerek, iki tutacaktan tutun ve martı pozisyonuna geçin.
- Belinizin dik olmasına ve tam oturduğunuza dikkat edin.
- Martı pozisyonundan tutacakları çekin ve ellerinizin birbiriyle birleşmesine yakın tekrar aynı pozisyona dönün.
Bu ağırlık çalışmasını 10 set ve 3 tekrar olarak yapın. Her set arasında 1-1,30 dakika aralık verin. Aralar sonrasında tekrar harekete odaklanarak çalışmaları devam ettirin ve hareket etabını tamamlayıp diğer kas çalıştırma aletlerine geçin.
Bu tip zorlu antrenmanlarda, konsantrasyon, nefes ve su tüketimi çok etkilidir, bu yüzden dikkatli olun.
Aşağıda hareketin nasıl yapılacağına dair bir video bulabilirsiniz.
Machine Chest Press Hareketi Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?
- İlk olarak, boyunuz için uygun olan makine ayarını yapın. Göğüs egzersizi yaparken, hangi bölgeyi çalıştırmak istediğinize göre ayarlama yapmalısınız.
- Üst göğüs için koltuk ayarı biraz aşağıda olmalı, alt göğüs için ise koltuk ayarı tam tersi olarak biraz yukarıda olmalıdır. Eğer yeni başlıyorsanız, eğitmeninizden konuyla ilgili detaylı bilgi almanız önerilir.
- Bu programda ağırlık seçimi önemlidir. Yeni başlayanlar, 20kg, 30kg, 40kg, 60kg, 80kg, 100kg gibi kademeli şekilde ağırlıkları arttırmalıdır. Unutmayın ki, ağırlık çok hafif olursa yorgunluk oluşur, ağır olursa ise güçsüz kollar sebebiyle bilek ve eklem ağrıları oluşabilir. Chest press makine hareketi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ağırlık seçimidir.
- Ayrıca, konsantrasyonunuzu yüksek tutmalı ve nefes alıp vermeyi ihmal etmemelisiniz.
- Elleri birleştirirken, göğüs kaslarını sıkıştırmayı unutmamalısınız.
Chest Press Machine, fitnessta göğüs kaslarını geliştirme hareketlerinden birisidir ve kişisel kullanım için oldukça pahalıdır. Bu nedenle, spor salonlarında kullanmak daha mantıklı bir seçim olacaktır.
Evde sırt üstü yatıp ağırlıkları ellerinize alarak da göğüs geliştirmenize devam edebilirsiniz.
Bu yazıda, Machine Chest Press nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır, hangi kas gruplarını çalıştırır, yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ve ortalama fiyat hakkında bilgi verilmektedir. Eğer sizde bilgi veya tecrübeniz varsa yazının altındaki yorum alanından paylaşabilirsiniz.