1500 Kalorilik Protein Diyet Listesi

1500 kalorilik protein diyet listesinde öğünler yeterince doyurucu olduğu için kişiler bu diyeti yaparken zorlanmazlar. Bu nedenle hafif kilolu obez insanlarda kilo vermenin ilk aşamasında bu diyet uygulanır. Daha önce sizlerle 1500 kalorilik diyet listesini paylaşmıştık. Bu sefer 1500 kalorilik protein diyet listesi ile kaşınızdayız. 1500 kalorilik protein diyet listesi ile sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo verebilirsiniz. 1500 kalorilik protein diyet listesinde neler var? 1500 kalorilik protein diyet listesinde neler tüketmeliyim? Vb. merak ettiğiniz bütün soruların cevapları yazımızın devamında yer almaktadır.

1500 kalorilik protein diyet listesi ile verdiğiniz kilolardan artık tamamen kurtulmuş oluyorsunuz. Çünkü zayıflamak için seçtiğiniz bu diyet ile sağlıklı ve kalıcı kilo verebilirsiniz. Öğünlerde tüketeceğiniz yiyecekler ve miktarı sizin gün boyu açlık hissetmenize engel olacaktır. Protein diyetinde yağlardan uzak durmanız gerekmektedir. Ayrıca her sabah uyandığınızda mutlaka bir bardak ılık su ve 3 adet kuru kayısı tüketmelisiniz. Kuru kayısı yerine eğer varsa 2 adet kuru incirde tüketebilirsiniz. Bu sayede metabolizmanız daha hızlı çalışacak ve yediklerinizi daha hızlı yakabileceksiniz.

1500 Kalorilik Protein Diyet Listesi Örnek Program

Sizler için bir günlük 1500 kalorilik ve 250 protein değeri olan bir liste hazırladık. Bu listede ufak değişiklikler yaparak 1 hafta tekrar edebilirsiniz. Bir hafta sonunda 1500 kalorilik protein diyeti ile 5-6 kilo verdiğinizi göreceksiniz. İşte 1500 kalorilik protein diyet listesi örneği;

Kahvaltı:
1 dilim beyaz peynir
1 adet haşlanmış yumurta
5 adet zeytin
Domates salatalık
2 dilim tam buğday ekmeği
Bol Yeşillik
Ara Öğün:
1 adet elma
3 tane light bisküvi
Öğle Yemeği:
1 kase yağsız çorba
1 porsiyon ızgara köfte
Bol yeşillikli salata (az zeytinyağı ile)
1 kase yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara Öğün:
10 adet kavrulmamış badem
3 adet kuru kayısı
Akşam Yemeği:
1 porsiyon sebze yemeği
4 kaşık bulgur pilavı
Bol yeşillikli salata (az zeytinyağı ile)
1 kase yoğurt
Ara Öğün:
5 adet ceviz içi
2 adet kuru incir
1 bardak yeşil çay

Yukarıdaki diyet listesinin kalori değeri 1500 kaloridir. Protein değeri ise 250 dir. Dilerseniz ara öğünlerinizde farklı meyveler tüketebilirsiniz. Bu diyet listesine ek olarak günlük 2,5 litre su tüketmeyi unutmayınız. Ayrıca her gün yapacağınız 30 dakikalık fiziksel aktivitede yağ yakımını hızlandıracaktır ve bu sayede daha hızlı kilo verebilirsiniz.

Yorum yapın