1600 Kalorilik Protein Diyet Listesi

Yemek alışkanlığımızın doğru olmamasından dolayı kilo alıyoruz. Aldığımız kalori yaktığımız kaloriden fazla olunca fazla kalori vücudumuzda yağ olarak depolanmaktadır. İşte tüm bunları engellemek için doğru miktarda kalori almak gerekmektedir. Daha önce sizlerle 1600 kalorilik diyet listesini paylaşmıştık. Şimdi de kilo vermenizi daha hızlı şekilde yapmanıza yardımcı olacak 1600 kalorilik protein diyet listesi ile karşınızdayız. 1600 kalorilik protein diyet listesi nedir? 1600 kalorilik protein diyet listesinde neler yiyebilirim? 1600 kalorilik protein diyet listesi ve daha fazlası yazımızın devamında yer almaktadır.

1600 kalorilik protein diyet listesi sayesinde kilolarınızdan kalıcı kurtulabilirsiniz. Bu diyete ek olarak her gün düzenli 30 dk egzersiz yaparak kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz. Ayrıca her gün 2,5 litre su tüketerek ödemi vücudunuzdan daha hızlı atabilirsiniz.

1600 Kalorilik Protein Diyet Listesi Örnek Program

1600 kalorilik protein diyet listesi ile sağlıklı şekilde kilolarından kurtulabilirsiniz. Aç kalmadan kilo vermenizin mümkün olduğu 1600 kalorilik protein diyet listesinde ağırlıklı olarak protein tüketmeniz gerekmektedir. Protein vücudunuzda yağa dönüşmediği için kilo almanıza engel olacaktır.

İşte 1600 kalorilik protein diyet listesine örnek 1 günlük program;

Kahvaltı
1 adet haşlanmış yumurta
1 dilim az yağlı beyaz peynir
5 adet zeytin
1 dilim tam buğday ekmeği
Domates salatalık
Bol yeşillik
Ara Öğün
1 adet elma
3 adet ceviz içi
Öğle Yemeği
1 porsiyon ızgara tavuk
Bol yeşillikli salata (az zeytinyağı ile)
1 bardak ayran
Ara Öğün
1 bardak yeşil çay
10 adet kavrulmamış badem
Akşam Yemeği
1 kase sebze çorbası
1 kase yoğurt
1 kase sebze yemeği (sebze yemeğinin suyunda yağ olacağı için tüketmemelisiniz)
Ara Öğün
1 bardak süt
2 adet kuru kayısı

Yukarıdaki diyet listesinde toplam kalori değeri 1600 kalori ve protein değeri 265 dir. Diyet listesini ara öğünlerle destekleyip acıkmanız engellenmiştir. Ara öğündeki meyve ve kuruyemişleri dilediğiniz meyve ve kuruyemişlerle değiştirebilirsiniz. Sabah kahvaltısı dışında ekmek tüketmememiniz gerekmektedir. Hatta bulabilirsiniz ekmek yerine wasa tüketerek daha da az kalori alabilirsiniz. Ayrıca bu diyet listesine ek olarak sabah uyandığınızda 1 bardak ılık su ve 3 adet kuru kayısı tüketmenizi öneriyoruz. Bu şekilde güne başladığınızda metabolizmanız daha aktif çalışacak ve gün boyu sindirim problemi yaşamazsınız.

Yorum yapın