1800 Kalorilik Protein Diyet Listesi

1800 kalorilik protein diyet listesinde günlük almanız gereken kalori miktarı 1800 kaloridir. Aslında bu değer sağlıklı bir birey için gayet idealdir. 1800 kalorilik protein diyet listesi protein diyeti olması sebebiyle diğer diyet türlerine göre daha çok enerji verir ve bu daha uzun süre tokluk hissi vermeyi sağlar. Peki, 1800 kalorilik protein diyet listesi nasıl yapılır? 1800 kalorilik protein diyet listesi örnekleri nelerdir? 1800 kalorilik protein diyet listesi uygulayarak kaç kilo verilebilir? 1800 kalorilik protein diyet listesi sağlıklı mıdır? 1800 kalorilik protein diyet listesini kaç gün uygulamalıyım? Vb. sorularınızın cevabını sayfamızın devamında bulabilirsiniz.

1800 Kalorilik Protein Diyet Listesi Kaç Kilo Verdirir?

1800 kalorilik protein diyetiyle yaşınıza, sağlık durumunuza, cinsiyetinize, kilonuza ve egzersizinize bağlı olarak ortalama haftada 1 kilo verebilirsiniz. Bu da ayda 4 kilo verebileceğiniz anlamına gelmektedir. Yapacağınız yürüyüş, egzersiz gibi hareketler hem sağlığınız açısından hem de hızlı kilo verebilmeniz açısından çok önemlidir.

1800 Kalorilik Protein Diyet Listesi Örneği

Kahvaltı:
1 yumurtadan yapılmış omlet
1 dilim kepekli ekmek veya 1 dilim çavdar ekmeği
Domates, salatalık
2 dilim az yağlı peynir
Az zeytin
1 fincan şekersiz çay veya 1 bardak şekersiz kahve
Ara Öğün:
1 adet elma
Yarım bardak süt
Öğlen Yemeği:
1 kâse brokoli çorbası
1 kâse yoğurt
1 dilim çavdar ekmeği veya 1 dilim kepek ekmeği
4 köfte
Ara Öğün:
1 adet küçük muz
5 adet badem
Akşam Yemeği:
1 kâse mercimek çorbası
150 gram balık (ızgara veya haşlama tercihe göre)
Roka, tere, marul vb. yeşilliklerden oluşan salata
1 dilim tam buğday ekmek
Ara Öğün:
2 porsiyon meyve

1800 Kalorilik Protein Diyet Listesinde Dikkat Etmemiz Gerekenler

Ana öğünleri mutlaka ara öğünlerden 2 saat önce yemelisiniz. 1800 kalorilik protein diyet listesini uygularken bir yandan spor yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Öğlen veya akşam öğünlerin bir tanesinde protein ağırlıklı olmalı diğer öğün ise sebze ağırlıklı olup dengelemelidir. Son olarak ise sağlığınız ve diyetiniz için gün içerisinde 2-2,5 litre su içmeyi unutmayınız.

Yorum yapın